BROUWERIJBEZOEK

Een brouwerijbezoek is enkel mogelijk op afspraak.

Reserveer tijdig!

Een brouwerijbezoek

De brouwer vertelt hoe de roeping om bier te brouwen ontstond, welke perikelen hij tegenkwam tijdens de oprichting van zijn kleinschalige bedoening en over zijn heel specifieke economische kijk op de zaak. Natuurlijk krijg je een gedetailleerde uitleg van het artisanale brouwproces. Al je zintuigen worden ingeschakeld: je kan zien, ruiken, voelen, horen en proeven in de brouwerij zelf. Schroten, storten, maischen, spoelen, koelen, lageren, hoge gisting, zwaar bier, enzymen, koolzuur, hop, ... Het hele gamma brouwerslatijn komt aan bod!

Gezien de kleinschaligheid van de brouwerij kunnen slechts 10, maximum 12 personen gelijktijdig ontvangen worden. Het bezoek duurt 2 uur, inclusief de degustatie van enkele bieren. Voor niet-alcohol drinkende mensen is er appelsap van appelen uit onze eigen tuin voorzien.

Inclusief het proeven vragen we 6 euro per persoon na het bezoek cash (of met de Bancontact-app op je smartphone of tablet) te betalen / let op: de minimumprijs voor een groepsbezoek is €42 (ook indien er minder dan 7 personen aanwezig zijn)

Kinderen mogen in onze tuin spelen maar blijven onder toezicht en verantwoordelijkheid van de ouders.

Er is parkeergelegenheid voor fietsen en voor enkele wagens op de oprit voor de brouwerij en voor de rest op de parking naast de kerk op minder dan 1 minuutje stappen (let op: de Metselstraat is een éénrichtingsstraat).


Een halve dag met avondmaal in Pizza Napoli in Bunsbeek

We starten omstreeks 16u met het brouwerijbezoek (zie boven) en proeven tijdig een aperitief.

Iets na 17 u. beginnen we aan een landschapswandeling van 4 km (50min) tot aan het restaurant. We lopen overal op goed begaanbare wegen en paadjes, zelfs als ze niet verhard zijn. 

We vertrekken bovenop een Diestiaanse heuveltop te Vissenaken en leggen het geologisch verband met o.a. de Kattendijksluis in Antwerpen en de Vlaamse banken voor de Belgische kust. We wandelen op de zoom van het Hageland en Haspengouw over oeroude wegen en door een uniek ‘keteldal'. Op regelmatige basis stoppen we even en vertelt de brouwer over de lokale Kelten, Gallo-romeinen, Salische Franken (Germanen), Ierse monniken, de man achter de Gentse Stroppen, de Staatsen en ook de Spanjolen en later de Fransculotten die hier vertoefden en aan de basis liggen onze cultuur (taalgrens) en tradities, gewoontes en karakters… 

Na de maaltijd keren we via speciale wegen en doorgangen terug: 3,5 km (45 min) wandelen. In de brouwerij toegekomen kunnen we uitblazen bij een biertje. Mochten er nog vragen zijn...


Een daguitstap met lunch in De Plek in Kumtich

We starten omstreeks 10u met het brouwerijbezoek (zie boven) en proeven tijdig een aperitief.

Iets na 11 u. beginnen we aan een landschapswandeling van 6,3 km (1u30min) tot aan het restaurant. We lopen overal op goed begaanbare wegen en paadjes, zelfs als ze niet verhard zijn.

We vertrekken bovenop een Diestiaanse heuveltop te Vissenaken en leggen het geologisch verband met de Kattendijksluis in Antwerpen en de Vlaamse banken voor de Belgische kust. Via enkele markante plekken gaan we tot beneden in de Velpevalei en klimmen we terug naar de heuvelkam richting het hoopdorp Kumtich voor de lunch. 

Lunch rond 12u30 in Eethuis De Plek. Na de lunch, ten laatste om 14 u., keren we terug, 8 km (2u.) wandelen op de zoom van het Hageland en Haspengouw. We wandelen over oeroude wegen en door een uniek keteldal. We gaan langs een veldweg waarvan een deel er meestal nogal modderig bijligt. Maar wees gerust. Het is geen veldtocht of mars. Op regelmatige basis stoppen we even en vertelt de brouwer over de lokale Kelten, Gallo-romeinen, Salische Franken (Germanen), Ierse monniken, de man achter de Gentse Stroppen, de Staatsen en ook de Spanjolen en later de Fransculotten die hier vertoefden en aan de basis liggen onze cultuur (taalgrens) en tradities, gewoontes en karakters… . We passeren Het Posthof dat in Berchem weg moest voor de Ring rond Antwerpen, maar dat nog steeds langs dezelfde heirbaan ligt als toen. Bij helder weer lukt het ons misschien vanop een bepaalde plaats tot 28 (!) kerktorens te zien, in uitzonderlijke gevallen zelfs de rookpluimen van Doel en Tihange. We zitten hier niet zo ver weg van het geografisch middelpunt van België. In de brouwerij toegekomen, rond 16u, kunnen we uitblazen bij een biertje. Mochten er nog vragen zijn...

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Metselstraat 74 - 3300 Vissenaken
brouwerij.vissenaken@skynet.be
T 016 82 13 77

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x