De Nacht - Uitverkocht

De Nacht is een ongefilterd roodbruin bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. van 4,6% Alc.Vol. Er is geen suiker en er zijn geen kruiden aan toegevoegd. Kleur 70 IBC, bitterheid 20 EBU. 

Schenktemperatuur volgens eigen smaak en seizoen. Hoe warmer hoe meer uitgesproken alle smaken tot hun recht komen. 

Een warm en gebrand-kruidig smaakpatroon beginnend met een aanzet van lichte scherpe bitterheid die snel overgaat in een ronde zachte body van rijp zomerfruit met een complexe zeer lange afdronk van exotische kruiden en geroosterde mout. Dit bier is ook perfect drinkbaar zowel op een zonnig terras in de zomer wegens het dorstlessend aspect als bij een koud of zoet dessert wegens de zware body. Zwarte chocolade, rozijnen en dadels combineren heel mooi bij dit bier maar zeker kazen met een sterke smaak halen extra bosvruchtenen truffelsmaken naar boven. Het is een echte Hagelander. De Nacht wordt gebrouwen in het voorjaar en heef 6 maanden tijd om op zijn positieven te komen - 1 brouwsel per jaar en enkel in flessen van 0,75L. Op het etiket staat een figuratieve weergave van het (winter)sterrenbeeld Orion.

FOODPAIRING:

"Deze romige, fris-fruitige en heerlijk geparfumeerde exotische rijstpudding is op zich héérlijk, maar de combinatie met De Nacht van brouwerij Vissenaken, maakt het gerecht helemaal af. Een absolute aanrader!" gelezen in Academisch Nieuws 17

INGREDIËNTEN:

  • Water
  • Pils-, cara50-, tarwe-, paleale-, aroma-, speciale- en melanoidine-mouten plus nog havervlokken
  • Hop
  • Gist

De Nacht - Uitverkocht

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x