Trots lid van Straffe Streek

Brouwerij Vissenaken is een Straffe Streek producent en is daar heel trots op!

De Streekproducten Vlaams-Brabant vzw is een coördinatie-, overleg- en actieplatform van, voor en door Vlaams-Brabantse streekproducenten en uitbaters van streekhoekjes, B&B's en horecazaken, gemeentebesturen en andere partners. Doelstelling is de Vlaams-Brabantse streekproducten bevorderen, professionaliseren en vermarkten. Streekproducten Vlaams-Brabant vzw maakt dit mogelijk door:

• Het opzetten en professionaliseren van streekhoekjes
• Het stimuleren van de verkoop van streekproducten via projectwerk
• Het begeleiden en opzetten van en het deelnemen aan (gezamenlijke) promotionele acties
• Het ondersteunen van het logistieke netwerk via samenwerking met JAVA
• Het inventariseren en actualiseren van het Vlaams-Brabants streekproductenbestand
• Het uitbouwen van de vzw als referentiepunt

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw staat in voor de belangen en rechten van haar leden en wil voor hen opportuniteiten creëren. Een mooi voorbeeld hiervan is een samenwerking met JAVA foodservicebedrijf. Dankzij deze samenwerking krijgt de producent de kans om zijn cliënteel uit te breiden en zich te focussen op het produceren. JAVA zorgt immers voor de distributie van de streekproducten waardoor de kloof tussen groothandels kleiner wordt en de producent zelf niet meer hoeft rond te rijden om zijn producten aan de man te brengen.
Daarnaast voert de vzw uitgebreid promotie voor haar leden en de producten onder de slogan ‘Straffe Streek’. Het concept “Straffe Streek” werd in 2008 ontwikkeld. Dit concept moet de aandacht voor de Vlaams-Brabantse streekproducten blijvend ondersteunen en daarnaast ook de streekidentiteit versterken. Ter aanvulling van het “Straffe Streek”-concept werd in 2012 een label voor Vlaams-Brabantse streekproducten gemaakt. Indien het product een duidelijke band met Vlaams-Brabant vertoont, het terplekke bij de producent wordt gemaakt én het al minstens 5 jaar wordt geproduceerd, dan kan het aanspraak maken op het label ‘Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct’.

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij info.streekproducten@vlaamsbrabant.be of via de website.

Metselstraat 74 - 3300 Vissenaken
brouwerij.vissenaken@skynet.be
T 016 82 13 77

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x