De Nacht

Zoals het een hagelander betaamt brouwt Rudy Scheys een a-typisch  en niet-conform winterbier dat perfect op een terrasje in de zomer kan gedronken worden.

Het is een ongefilterd roodbruin bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. van 5,2% Alc.Vol. Er is geen suiker en er zijn geen kruiden aan toegevoegd. Kleur 70 IBC, bitterheid 20 EBU.

Een (alcohol)warm en gebrand-kruidig smaakpatroon beginnend met een aanzet van lichte scherpe bitterheid die snel overgaat in een ronde zachte body van rijp zomerfruit met een complexe zeer lange afdronk van exotische kruiden en geroosterde mout.
Dit bier is ook perfect drinkbaar zowel op een zonnig terras in de zomer wegens het dorstlessend aspect als bij een koud of zoet dessert wegens de zware body.  Zwarte chocolade, rozijnen en dadels combineren heel mooi bij dit bier maar zeker kazen met een sterke smaak halen extra bosvruchten- en truffelsmaken naar boven.

De Nacht wordt gebrouwen in het voorjaar en heeft 6 maanden tijd om op zijn positieven te komen - 1 brouwsel van 400 flessen van 0,75L per jaar.

Op het etiket staat een weergave van het (winter)sterrenbeeld Orion.

 

FOODPAIRING:

"Deze romige, fris-fruitige en heerlijk geparfumeerde exotische rijstpudding is op zich héérlijk, maar de combinatie met De Nacht van brouwerij Vissenaken, maakt het gerecht helemaal af. Een absolute aanrader!" gelezen in Academisch Nieuws 17

 

INGREDIËNTEN:

  • Water
  • Pils-, cara50-, tarwe-, paleale-, aroma-, speciale- en melanoidine-mouten plus nog havervlokken
  • Hop
  • Gist
 

De Nacht is voorlopig uitgeput

Mail brouwerij.vissenaken@skynet.be of bel 016/82.13.77

Metselstraat 74 - 3300 Vissenaken
brouwerij.vissenaken@skynet.be
T 016 82 13 77

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x